QastanPuffinLogo

Share

5 gratis apps om jouw efficiënte meteen te boosten

2023/12/26
Admin

Efficiënter aan de slag gaan binnen jouw organisatie? 
In een snel veranderende digitale wereld is het optimaliseren van onze efficiëntie van cruciaal belang om bij te blijven. Gelukkig bestaan er talloze apps die ons kunnen helpen om onze dagelijkse taken te stroomlijnen en onze productiviteit te vergroten. Of je reeds in een gedigitaliseerde omgeving aan de slag bent of niet, deze apps kunnen absoluut bijdragen aan jouw efficiëntie. In dit blogartikel bespreken we vijf apps waarmee je direct mee aan de slag kunt gaan.

Evernote: Al jouw gedachten, altijd bij de hand

Als je ooit geworsteld hebt om notities bij te houden of je raakt snel papieren notities kwijt, dan is Evernote dé app voor jou. Met Evernote kun je notities, afbeeldingen, knipsels en spraakmemo's vastleggen en synchroniseren over al je apparaten. Het heeft zelfs krachtige zoekmogelijkheden, zodat je nooit meer hoeft te graven om die ene notitie te vinden. Gemakkelijk te gebruiken in meetings of een overleg met een klant. De gratis versie heeft heel wat basisfeatures waarmee je reeds een eind weg kunt. Eerder een Microsoft-liefhebber? Dan zal OneNote (inclusief stevige integratie met Microsoft 365) jou zeker kunnen bekoren.

ChatGPT (Open AI): Jouw digitale assistent of sparringspartner

Niet meteen een app maar deze AI-tool mag op vandaag niet in het rijtje van gratis toepassingen ontbreken. Bekijk ChatGPT als jouw digitale assistent die je kan helpen om zeer snel teksten te schrijven, een partner waarmee je kan sparren of die ene collega die gewoon alles weet. Of het nu gaat om marketing, contentcreatie, businessmodellen, procesflows,… Met ChatGPT schrijf je alles nét dat tikkeltje sneller. Via commando’s (zogenaamde ‘prompts’) laat je jouw digitale medewerker snel acties uitvoeren. Gewoon proberen is de boodschap! Via AIPRM.com kan je een simpele Chrome extensie downloaden om voorgemaakt prompts in te laden die het nog makkelijker maken om het juiste commando in te stellen.

Opgepast: wees ten allen tijde kritisch over deze digitale assistent en durf de bron te checken.

Microsoft ToDo: Jouw persoonlijke takenmanager

Een takenlijstje maakt het makkelijk om een brede waaier aan taken makkelijk te organiseren op basis van prioriteit, een herinnering neer te pennen of een taak in te plannen. De app stuurt je herinneringen en je kunt taken zelfs delegeren aan anderen. Zo kun je jouw tijd  beheren en je concentreren op wat echt belangrijk is. Met Microsoft To Do werk je volledig gratis. Wil je nét iets meer focus? Kies dan voor Todoist. Todoist schotelt je een bredere waaier aan functies, al dan niet betalend, voor waardoor je gegarandeerd meer structuur en overzicht kan brengen in jouw takenpakket.

OneDrive: snelle synchronisatie binnen Microsoft 365

Een back-up systeem of digitaal archief mag in de huidige bedrijfsvoering niet ontbreken. Het is onontbeerlijk om snel bestanden terug te halen (denk: versiebeheer) en te synchroniseren tussen al jouw apparaten. Met OneDrive kun je je bestanden vanaf vrijwel elk apparaat benaderen, of het nu een computer, smartphone of tablet is. Tegelijk stelt het bedrijven in staat om hun documenten, foto’s, video’s en andere bestanden veilig te beheren.
Kies je liever voor een volwaardig digitaal archief? Dan kan FITdoc DMS een oplossing bieden voor het volledige digitaliserings- en automatiseringsverhaal over de volledige organisatie heen.

Notion: Jouw digitaal mini-ERP systeem

Notion is wellicht de minst gekende maar meteen ook de meest veelzijdige online app uit dit lijstje. Via Notion organiseer je jouw digitale werkplek en beheer je vlot alle informatie op één enkele plaats. De status van projecten opvolgen via een kanban-view, een wiki-pagina bijhouden met FAQ’s, notulen van meetings beheren en delen, actiepunten noteren, real-time bewerkingen in een document,… De functies zijn eindeloos. Dit zorgt er meteen ook voor dat de inlooptijd om efficiënt met Notion te werken ook net iets groter is dan bij de andere apps.

Conclusie: Efficiëntie binnen handbereik

In een tijdperk waarin tijd kostbaar is en afleiding overal aanwezig is, kunnen de juiste apps een aanzienlijk verschil maken in jouw efficiëntie. Of je nu je taken organiseert, notities maakt, gefocust blijft, vlekkeloze tekst schrijft of taken beheert, deze vijf apps kunnen je helpen om meer gedaan te krijgen met minder moeite. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en boost je efficiëntie vandaag nog!

Gerelateerde artikels

Work it, Make it, Do it – Hoe workflows kunnen bijdragen aan een efficiëntere organisatie

“Work it, Make it, Do it – Harder, Better, Faster, Stronger” klinkt de overbekende en catchy oorwurm van Daft Punk.* Het zou zo maar eens het credo kunnen zijn die we vandaag de dag in vele organisaties terugvinden.

Het belang van maatwerksoftware: Hoe Qastan oplossingen op maat biedt

Maatwerksoftware speelt een cruciale rol in het moderne bedrijfsleven. Terwijl kant-en-klare softwareoplossingen handig kunnen zijn, is er vaak behoefte aan software die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften en processen van een bedrijf

Twee-stapsverificatie: een extra slot op de digitale deur

In het huidige digitale tijdperk, waarin technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is de veiligheid van onze gegevens en accounts van het grootste belang.

Digitaliseren: investeren in de groei van jouw onderneming.

Inleiding in een tijdperk waarin technologie een steeds grotere rol speelt, is het digitaliseren van je bedrijf essentieel geworden voor groei en succes.

Digitale versnelling

Digitaliseren betekent investeren in de groei van je onderneming. Deze verandering brengt kansen met zich mee, maar het is niet altijd eenvoudig.

Efficiënte cloudopslag: ontdek de perfecte match voor jouw organisatie.

Cloudopslagdiensten hebben de manier waarop bedrijven gegevens opslaan en beheren revolutionair veranderd. Met een overvloed aan opties beschikbaar, is de juiste keuze maken niet altijd even makkelijk.

De toekomst van bedrijfs-automatisering: AS/400 blijft betrouwbaar in een digitale wereld

Wat is AS/400?AS/400, ook wel bekend als IBM iSeries, is een reeks van computersystemen die geïntroduceerd werden door IBM in de late jaren ’80.

De kracht van Power Apps: snel en kostenefficiënt digitaliseren

Op maat gemaakte (mobiele) apps ontwikkelen, betekende tot voor kort de start van een ellenlang ontwikkelingstraject.
Hoe maak je een sterk wachtwoord

Hoe sterk is jouw wachtwoord?

Sterke wachtwoorden. Hoeveel tijd zou er nodig zijn om jouw wachtwoord te achterhalen? Doe de test.

© 2023 Qastan