QastanPuffinLogo

Share

De toekomst van bedrijfs-automatisering: AS/400 blijft betrouwbaar in een digitale wereld

2023/10/17
Admin

Wat is AS/400?
AS/400, ook wel bekend als IBM iSeries, is een reeks van computersystemen die geïntroduceerd werden door IBM in de late jaren ’80. Omwille van hun duurzaamheid en betrouwbaarheid werd AS/400 in de jaren daaropvolgend veelvuldig geïntroduceerd bij verschillende ondernemingen. Ook het karakteristieke ‘groene scherm’ (inclusief sneltoetsen) deden de populariteit bij het brede publiek groeien. AS/400 blijkt ook vandaag nog steeds een solide en betrouwbaar systeem mét toekomst.

Heeft AS/400 nog een toekomst?
Hoewel de naam AS/400 doet vermoeden dat het om een ouder systeem gaat die niet meer aan de huidige technologische en functionele eisen van een moderne bedrijfsvoering voldoet, is niets minder waar. Op vandaag voert IBM nog steeds updates uit voor dit platform dat een zeer trouwe gebruikersbasis heeft. Tal van (grote) bedrijven en ondernemingen maken nog steeds gebruik van AS/400 vanwege de stabiliteit en lange levensduur van het systeem. Vooral voor bedrijfskritieke toepassingen zoals financiën, logistiek en productie wordt nog steeds beroep gedaan AS/400.

Softwareontwikkeling voor AS/400

AS/400 softwareontwikkeling biedt een unieke reeks voordelen voor bedrijven die streven naar betrouwbaarheid, beveiliging en schaalbaarheid in hun IT-oplossingen. Met tal van programmeertalen en een gediversifieerd ecosysteem blijft AS/400 een waardevol platform voor softwareontwikkelaars. Net als bij andere omgevingen, is het immers mogelijk om diverse integraties te maken op de AS/400 ERP-systemen.

Bij het ontwikkelen van software voor AS/400 is een breed scala aan programmeertalen mogelijk. Naast de klassiekers als RPG/ILE-RPG, Cobol, Java,… is Windev een heel goede 5GL-tool waarmee op een heel snelle manier bestaande toepassingen gemoderniseerd worden en kunnen re-engineering van bestaande software worden uitgevoerd. En dat allemaal met dezelfde snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit die we kennen van de ‘klassieke’ programmeertalen.

Daarnaast kan ook de look-and-feel (interface) van het befaamde ‘groene scherm’ aangepast worden. Er zijn immers diverse mogelijkheden om AS/400 te moderniseren en aan te passen aan de huidige moderne bedrijfsvoering.

AS/400 Expertise: een solide basis om verder te bouwen
Gezien het groot aantal ondernemingen die nog steeds beroep doen op AS/400, biedt Qastan op dit terrein haar ondersteuning aan.

Vanuit de eigen klantenbasis en jarenlange ervaring bouwde Qastan immers een stevige expertise op bij het opzetten, ondersteunen en moderniseren van de AS/400 ERP-en integratiesystemen. Een van de klanten die hierbij ondersteund wordt, is de groothandel Lecot. Met meer dan 700 medewerkers, verdeeld over 74 vestigingen, is stabiliteit één van de hoekstenen van het IT-beleid. Diverse softwaretoepassingen (onder meer document management en personeelsplanning) en het volledige digitaliseringsluik maken gebruik of zijn geïntegreerd met AS/400. Hoewel de IBM iSeries hier de basis vormt, zijn groene schermen hier niet te vinden. Een moderne en hedendaagse interface werd ontworpen voor de diverse digitalisering en planningstools.

Ook nood aan specifieke AS/400 Expertise? Contacteer onze experten vandaag nog.

Gerelateerde artikels

Work it, Make it, Do it – Hoe workflows kunnen bijdragen aan een efficiëntere organisatie

“Work it, Make it, Do it – Harder, Better, Faster, Stronger” klinkt de overbekende en catchy oorwurm van Daft Punk.* Het zou zo maar eens het credo kunnen zijn die we vandaag de dag in vele organisaties terugvinden.

Het belang van maatwerksoftware: Hoe Qastan oplossingen op maat biedt

Maatwerksoftware speelt een cruciale rol in het moderne bedrijfsleven. Terwijl kant-en-klare softwareoplossingen handig kunnen zijn, is er vaak behoefte aan software die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften en processen van een bedrijf

Twee-stapsverificatie: een extra slot op de digitale deur

In het huidige digitale tijdperk, waarin technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is de veiligheid van onze gegevens en accounts van het grootste belang.

© 2023 Qastan