QastanPuffinLogo

Share

De kracht van Power Apps: snel en kostenefficiënt digitaliseren

2023/10/24
Admin

Op maat gemaakte (mobiele) apps ontwikkelen, betekende tot voor kort de start van een ellenlang ontwikkelingstraject. Microsoft Power Apps, als onderdeel van Microsoft 365, biedt organisaties de mogelijkheid om krachtige toepassingen te bouwen in een mum van tijd. En als we snel bedoelen, dan bedoelen echt snel. Een app is reeds mogelijk binnen één enkele dag.

In dit artikel duiken we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van Power Apps en laten we zien hoe dit platform bij Qastan en klanten wordt ingezet om snel innovatieve oplossingen te creëren. Lees verder om te ontdekken hoe Power Apps uw bedrijf kan helpen om sneller, flexibeler en kosteneffectiever te groeien.

Eenvoudige apps voor complexe processen

Power Apps is integraal onderdeel van Microsoft 365 en biedt de mogelijkheid om snel digitale oplossingen te voorzien voor tal van uitdagingen binnen de bedrijfsvoering. Via Power Apps vertalen we complexere of administratieve processen naar concrete oplossingen. Denk aan het reduceren van repetitieve handelingen, het uitsturen van herinneringen en notificaties of de optimalisatie van bepaalde flows/processen. Hierbij focussen we ons in de eerste plaats op echte ‘quick wins’ die een meerwaarde creëren binnen de organisatie.

Waarvoor kunnen Microsoft Power Apps gebruikt worden? Voorbeelden van Power Apps:

  • Kwaliteitscontroles (QMS app)
  • Applicatie op werven of interventies
  • Shipment
  • Administratieve of boekhoudkundige toepassingen: verwerken van bonnetjes en rekeningen
  • Scanapplicaties voor PDA’s of magazijn (WMS app)
  • Takenlijstjes en automatische notificaties uitsturen

Een van de meest opvallende voordelen van Microsoft Power Apps is de snelheid waarmee de applicatie kan ontwikkeld worden. Omdat Power Apps een ‘no-code/low-code’ platform is, is geen uitgebreid ontwikkelingsteam nodig om snel resultaten neer te zetten. Hierdoor wordt de ontwikkelingstijd verminderd waardoor we sneller en vooral kostefficiëntere applicaties bouwen. Bovendien is er ook geen licentiekost verbonden aan de applicatie. De licentie zit immers reeds in jouw Microsoft 365-licentie. De kostprijs om een Power App te ontwikkelen ligt dan ook gemakkelijk 70% lager dan bij het bouwen van een andere app.

Een Power App integreert makkelijk met andere Microsoft-producten zoals Sharepoint, Teams, Power BI, Excel of Dynamics. Hierdoor kunt u moeiteloos gegevens delen en synchroniseren tussen verschillende applicaties. Bovendien is de toepassing meteen beschikbaar in de browser (online), mobiel op de smartphone of tablet.

App op maat

Een Power App bouw je volledig op maat van jouw eigen organisatie. Bouw de app als losstaande toepassing of leg de nodige connecties naar de database naar keuze. Vult het EPR-pakket niet alle noden in of heb je nood aan meer visualisatie? Power Apps kan in vele gevallen een oplossing bieden op maat van elke organisatie. Bovendien volgt ook de look-and-feel van de app de huisstijl die je zelf wenst. 

Hoe gaan we bij Qastan te werk?

Bij Qastan staan we onze klanten bij van A tot Z in de ontwikkeling van een budgetvriendelijke Power App. Wanneer het idee scherp gesteld is, gaan we meteen aan de slag. Een van onze analisten schrijft alle vereisten – ter plaatse of via een teams-call – uit. Tegelijk worden de nodige mock-ups opgemaakt zodat je perfect weet hoe de app er precies zal uitzien en deze in de praktijk kan werken. Dit vormt meteen ook de start van het ontwikkelingsproces. Gezien een Power App in een low-code omgeving geschreven wordt, werken we onmiddellijk naar een resultaat toe. Na een testfase, zetten we de spreekwoordelijke puntjes op de i om de finale app af te leveren. Na een korte opleiding kan je meteen aan de slag.

Ook mee(r) en budgetvriendelijk digitaliseren via Power Apps? Je hebt een idee waarmee  we aan de slag kunnen gaan? Vraag vandaag nog een offerte aan. Dan bekijken we met veel plezier hoe we samen jouw automatisering verder kunnen aansturen.

Een man die notities neemt met een potlood naast een apple laptop.

Gerelateerde artikels

Work it, Make it, Do it – Hoe workflows kunnen bijdragen aan een efficiëntere organisatie

“Work it, Make it, Do it – Harder, Better, Faster, Stronger” klinkt de overbekende en catchy oorwurm van Daft Punk.* Het zou zo maar eens het credo kunnen zijn die we vandaag de dag in vele organisaties terugvinden.

Het belang van maatwerksoftware: Hoe Qastan oplossingen op maat biedt

Maatwerksoftware speelt een cruciale rol in het moderne bedrijfsleven. Terwijl kant-en-klare softwareoplossingen handig kunnen zijn, is er vaak behoefte aan software die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften en processen van een bedrijf

Twee-stapsverificatie: een extra slot op de digitale deur

In het huidige digitale tijdperk, waarin technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is de veiligheid van onze gegevens en accounts van het grootste belang.

© 2023 Qastan