Kies uw taal

Over Qastan

Qastan, eerder gekend als FIT, is een Belgisch familiebedrijf en onafhankelijke ontwikkelaar van software met roots in hartje West-Vlaanderen. Met ruim 25 jaar ervaring op de teller, focust Qastan zich in de eerste plaats op het vereenvoudigen en optimaliseren van complexe processen (zowel administratief, logistiek, financieel als kantoor gerelateerd). Digitalisering en automatisering vormen hierbij telkens het uitgangspunt.

Met Qastan kiest u voor een lange termijnrelatie en een toekomstgericht IT-beleid. Onze producten worden steevast ontwikkeld vóór, dóór en mét de klant. Want samenwerken betekent ook samen groeien.

2021 QASTAN WORDT GEBOREN

Met 3 grote softwaretoepassingen in portfeuille (MountQ, FITdoc & Cirta), een groeiende organisatie en klantenbestand, en een 2e generatie die uit de startblokken schiet, wordt beslist om verder te gaan onder de naam ‘Qastan’. Met Qastan wordt meer dan ooit gekozen voor een waardegedreven organisatie.

2018 NIEUWE GEBOUWEN KUURNE

Steeds meer wordt het duidelijk dat de kantoren in de Brugstraat te Izegem te klein worden. Mid 2018 worden de gebouwen aan de Brugsesteenweg 48 te Kuurne ingenomen.

2011 COBELGUARD / LOOMIS 2017

Met de omschakeling van Cobelguard en de oprichting van Loomis (geld- en waardetransport) komen kwalitatieve softwareontwikkeling, transparantie en sterke projectopvolging meer dan ooit centraal te staan. Ondertussen kan FIT reeds heel wat bekende namen tot haar cliënteel rekenen.

2010 FITDOC WORDT GEBOREN GENERALIST TOT SPECIALIST

Op vraag van enkele klanten wordt FITdoc DMS, ontwikkeld met een duidelijke focus op digitalisering en makkelijk terugvinden van documenten en data.

2005 1e WERKNEMER

Een mijlpaal in de geschiedenis van FIT, Lander wordt de allereerste werknemer voor het prille bedrijf. Daarnaast worden de eerste stappen gezet in de richting van klantgerichte ontwikkelingen waarbij digitalisering en automatisering speerpunten worden.

2000 FIT (Freelance Information Technology)
WORDT GEBOREN

Op de eeuwwisseling wordt FIT geboren. De initiële software-ontwikkelingen worden steeds meer geënt op core-business applicaties voor kleinere KMO’s en klanten van het eerste uur.

1998 COBELGUARD GUARDING

De klantgerichte aanpak en focus op kwaliteit, werpt de eerste vruchten af met Cobelguard Guarding als klant. Naast de eigen zelfstandige activiteit, neemt Geert nu ook alle softwareontwikkelingen binnen deze security en beveiligingsspeler voor zijn rekening.

Hoe kunnen wij u helpen groeien?

Tailor Made Software

Op zoek naar een specifieke oplossing of tool? Samen bouwen we aan uw ideale oplossing die steeds future proof is en blijft.

Integration Services

Specifieke integraties nodig tussen bestaande pakketten? Enkele voorbeelden van bestaande koppelingen kan je in deze lijst raadplegen

Eén aanspreekpunt voor uw volledige IT-gebeuren

Sit down and relax! Of het nu gaat om hardware, software of andere. Met Qastan heeft u één duidelijk aanspreekpunt en verliest u geen tijd aan updates, beveiliging of eindeloze helpdesks.

Hardware

Nood aan specifieke infrastructuur: scanners, servers (on-premise of cloud), laptops, tablets of toebehoren? Qastan helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuze, de opvolging en onderhoud.

Core Solutions

Digitalisering & automatisering vormen de kern van het verhaal bij onze standaardoplossingen:

  • Documentbeheer & archivering: optimaliseer uw documentenstroom, facturatie en andere bedrijfsprocessen (FITdoc)
  • Personeelsplanning: (MountQ)
  • ERP & planningssysteem (Cirta)