Kies uw taal

Cirta ERP

Automatiseer bedrijfsprocessen

Nieuwsgierig naar onze prijzen?

Features

Als geïntegreerd ERP-systeem is Cirta samengesteld uit verschillende onderdelen of modules die naadloos op elkaar inhaken. Samen vormen ze één performant pakket die alle bedrijfsprocessen binnen de onderneming stroomlijnen en automatiseren.

Vanuit onze expertise op het gebied van digitalisering, werd de onderbouw in Cirta volledig voorzien van een document management systeem. Anders gezegd, elk document raadpleeg je doorheen het volledige programma met een simpele druk op de knop terwijl andere documenten (vb. bestelbonnen en aankoopfacturen) automatisch gelinkt worden of projectdocumenten doorheen het volledige traject bij elkaar gehouden worden.

Schematische voorstelling werking Cirta

Aankoop / inkoop

Offertes, bestellingen, recepties, controle van de aankoopfactuur, factuurherkenning ...

Overzicht en transparantie zijn hier de kernwoorden om het volledige proces ten allen tijde te overzien en zicht te houden op de kosten. Via workflows heb je de mogelijkheid om elke stap binnen dit proces vast te leggen.

Bij de aankoop wordt de beschikbare voorraad alsook de materiaalbehoefte steeds gemonitord om een correcte inschatting van de noden te kunnen maken. Naast receptie worden alle nodige documenten (bestelbon, aankoopfactuur, CMR, douane-documenten,…) aan elkaar gelinkt. Automatische factuurherkenning met een eventueel boekingsvoorstel besluit het proces.

Warehouse management (WMS) & Supply Chain Management

Beheer magazijn, tal van logistieke opties, voorraad- en voorraadbeheer

Via het luik magazijnbeheer bepaal je de looptijden en locaties van goederen. Via het gebruik van scanners en track&trace (per locatie – gang – rek – niveau), kunnen goederen steeds makkelijk teruggevonden of automatisch gereceptioneerd worden. Ook de picking kan verder geautomatiseerd en gestuurd worden via het ingebouwde algoritme dat prioriteit geeft aan bijvoorbeeld goederen met een vervaldag (best before), bepaalde picking rules, FIFO/LIFO of andere richtlijnen.

Het geïntegreerde logboek, legt alle bewegingen van de voorraad vast zodat ook deze historische data kan gebruikt worden en controles ten allen tijde kunnen plaatsvinden.

Hoe groot of klein, van SSCC-labels tot scanners of hoe u het magazijnbeheer ook ziet, voor elke uitdaging is er een schaalbare oplossing binnen Cirta.

Nacalculatie

Rendement per product, afdeling, order of artikelgroep

Wanneer de werkelijke kosten (en dus de uiteindelijke winst of rendement) moeten berekend worden, is nacalculatie onontbeerlijk. Zo kan er snel nagegaan worden of een project ontspoort is, waar het precies fout ging, en welke producten effectief winstgevend zijn. Hiervoor kunnen zowel machinekost, uurtarieven, onderaannemers, materialen … in rekening gebracht worden.

HR(M)

Opleidingen, contracten, wagenpark, werknemers …

Steeds meer komt HR centraal te staan in de onderneming. Naast administratieve werkzaamheden (verlofregistratie, ziekte, beheer van contracten) wordt steeds meer plaats gegeven aan performance management. Ook hier staan digitalisering en automatisering niet stil. Onze HR(M)-module is volledig geïntegreerd met documentmanagement. Met een simpele klik op de knop heb je zo de juiste documenten bij de hand.

Productie

Productieorders, planning en productieopvolging

Grip op het productieproces van A tot Z. Een overzichtelijke productie inclusief planning per artikelgroep, machine of personeelslid. Een rechtstreekse integratie met de voorraad zorgt dat de productieopvolging vlot en gestroomlijnd verloopt.

De planning houdt rekening met de competenties van elke werknemer, bill of materials (BOM), werkschema’s en eigenschappen van machines of volgorde van productie. Zo switch je makkelijk tussen de planning voor het machinepark en een effectieve personeelsplanning en behoud je overzicht op alle afgewerkte of geplande orders. Data nodig uit andere toepassingen? Dan leggen we graag de integratie.

Verkoop

Offertes, orders, leveringen en facturatie & doorboeking (e-invoicing)

Beheer de volledige verkoopcyclus: van offerte tot effectieve facturatie en voorstel van boeking in de boekhouding. Cirta neemt de volledige verwerking op zich, waarbij automatisering het uitgangspunt vormt. Via paramaters (kortingen, commissies …), digitalisering (automatisch versturen van facturen …) en workflows (goedkeuringen of validatie) wordt het volledige proces gestroomlijnd. Het interne logboek maakt het steeds mogelijk om elke stap of wijziging in het proces na te gaan en kunnen eventuele fouten tijdig opgespoord worden.

CRM

Klantopvolging, relatiemanagement & sales-optimalisatie

Een CMR is onontbeerlijk in de huidige bedrijfsvoering. Met een CRM-tool worden alle contactmomenten en communicatie (met onder meer klanten of prospecten) geregistreerd. Vooral wanneer het klantenbestand aangroeit, is het niet meer mogelijk om alle klantengegevens (maar ook telefoontjes, mails …) overzichtelijk te bundelen en hier eventuele opvolgacties of herinneringen (vb. bij het versturen van een offerte) aan toe te voegen.

Integraties externe software & tools

Reeds bij de start van Cirta werd de focus gelegd op de totale integratie met externe software of ondersteunende tools zoals CAD/CAM-tekeningen, boekhoudingspakketten, Outlook, AS/400 … Eenvoudige integratie zorgt er namelijk voor dat uw medewerkers blijvend kunnen werken in hun vertrouwde omgeving.