Kies uw taal

Hoe gaan we te werk?

Advies gekoppeld aan jarenlange ervaring en expertise

De implementatie van nieuwe software, is natuurlijk niet zomaar een investering en dat hebben we bij Qastan goed begrepen. Bij Qastan stippelen we het volledige traject samen uit. Zo bepaal je zelf de snelheid van jouw traject en kan er met gericht advies steeds de juiste keuze gemaakt worden.

Centraal in onze aanpak staat het Business Process Model, kortweg BPM, waarbij we de verwachtingen op elkaar afstemmen en de neuzen in dezelfde richting plaatsen. De BPM vormt zo de blauwdruk voor uw project en de effectieve ontwikkeling. Zo blijft het volledige traject helder, overzichtelijk en transparant.

Co-creatieve aanpak
Een transparant groeitraject samen met u.

Hoe gaan we te werk?

Advies gekoppeld aan jarenlange ervaring en expertise

Pre-development

Solutions development

Support

  • Uw idee/nood - Alles begint met een idee of een nood om jouw organisatie te digitaliseren, (verder) te automatiseren of te optimaliseren. Of dit nog in de kinderschoenen staat, of je reeds werkt met bestaande pakketten, wij helpen je verder om dat idee een duidelijke richting te geven.
  • Transparantie via BPM - Om zicht te krijgen op het volledige plaatje, worden alle noden en ideeën uitgeschreven in een business process model. Zo heb je als klant niet alleen zicht op alle specificaties en (workflows)processen maar ook op de totale kostprijs en het tijdsschema. Geen verborgen kosten, een duidelijke leadtime en inzicht in het volledige proces.
  • Terugkoppeling & co-creatie - Samen met jou, lichten we alle processen door en geven we gerichte feedback wat de verschillende opties en mogelijkheden zijn. Elke organisatie is immers uniek, en heeft zijn/haar noden. Tegelijk waken we over de doelstellingen en een future proof toepassing.
  • Uitwerking - De BPM biedt een uitstekend werkkader en onderbouw om uw idee in software om te zetten. Met alle specificaties bij de hand, gaan we aan de slag. We zorgen voor een logische opbouw en een visueel aantrekkelijk product. Gebruiksvriendelijkheid, gebruiksgemak en toegankelijkheid staan voorop.
  • Tussentijdse evaluaties & demo's - Met periodieke evaluatiemomenten en demo’s, behoudt u ten allen tijde het overzicht. Eventuele extra’s, aanpassingen of wijzigingen brengen we tevens meteen aan. Prestatielijsten fungeren hierbij als knipperlicht bij eventuele budgetoverschrijdingen.
  • Testen en oplevering - Na uitvoerig testen, wordt het eindproduct opgeleverd. Eveneens voorzien we de nodige opleidingen, handleidingen en support achteraf. Kortom, we begeleiden jouw team volledig van A tot Z.
  • Opvolging als dynamisch proces - Na de eerste stappen te hebben gezet, blijven onze projectmanagers het project van dichtbij monitoren. Extra hulp of bijkomend advies nodig? We zijn slechts een telefoontje verwijderd.

Voordelen van deze aanpak

Tijdswinst bij ontwikkeling

Prestatielijsten als knipperlichten bij budgetoverschrijding

Pijnpunten worden vroeg in het proces ontdekt

Meer inzicht voor de klant in de ontwikkeling & eigen proces

Mogelijkheden tot verdieping & verbreding in de toekomst

Concreet: van idee naar een future proof partnership

Bij de start, wordt tijdens een intake-gesprek het plan van aanpak grondig besproken. De initiële wensen en noden worden hierbij zorgvuldig genoteerd. Op basis van deze informatie, schrijven een eerste versie van ons projectplan uit (volgens BPM). Samen met jou, lichten we alle processen door en geven we gerichte feedback wat de verschillende opties en mogelijkheden zijn.

Met alle specificaties bij de hand, gaan we aan de slag en zorgen we voor een naadloze integratie. Met periodieke evaluatiemomenten en demo’s, behoudt u eveneens ten allen tijde het overzicht: zowel wat de snelheid, uitvoering als kostprijs betreft. Via ons klantenportaal blijft u op de hoogte van elke nieuwe processtap of ontwikkeling.

Ook na oplevering blijven we beschikbaar voor vragen, verdieping of verbreding en uiteraard nieuwe uitdagingen.